Tävlingsinformation

Turneringen spelas i gruppspelsskedet som en enkel serie i en eller i två zoner per klass, beroende på antalet anmälda lag. Alla lag garanteras minst 2 matcher per dag. Slutspelets uppbyggnad bestäms av antalet lag i klassen. P05, P06, F06 och F07 spelar A- och B-slutspel enl. Cup-modell. F05 spelar en övre slutspelsserie där poängen bestämmer placeringen.

Högst 16 spelare får användas per lag per match. 4 överåriga spelare tillåts ingå i spelartruppen i respektive lag. Högst 2 överåriga spelare får vara på planen samtidigt. Om ett lag använder för många överåriga spelare samtidigt, tolkas det som felaktigt byte och laget tilldelas en utvisning. I F07-serien spelar ett F06-lag där alla spelare är nybörjare.

Lagen bör vara klara för match 5 minuter före utannonserad matchstart och ställer upp på anvisad sida, utan dröjsmål, efter att föregående match är avslutad. Det lag som är nämnt först i matchprogrammet räknas som hemmalag och har med sig matchboll. Matchbollens storlek är 0, förutom för P05, som spelar med storlek 1. Bortalaget byter vid behov matchtröja om båda lagen har samma färg. Pargas IF spelar alltid med egna spelskjortor och byter därmed inte spelskjorta. Hemmalaget börjar med bollen. Domaren kan starta matchen före utannonserad matchstart om båda lagen är spelklara.

Matchtiden är 2 x 15 minuter i samtliga matcher med 3 minuter halvtidsvila. Klockan stannas inte under perioderna. Lagen byter inte sida i halvtid. Punktmarkering är ej tillåten. Användning av handbollsklister är ej tillåten. Ingen time-out tillåten, tiden stoppas endast vid allvarlig kroppsskada (domare ensam bedömer skadans art).

Spelare som tilldelas rött kort får spela i nästa match. Spelare som tilldelas rött och blått kort stängs automatiskt av i nästa match. Avstängningen antecknas i matchprotokollet och meddelas tävlingskansliet.

Lag som uteblir från eller inte fullföljer en match förlorar matchen med 0-5.

Om lagen står på samma poäng efter avslutat seriespel avgörs serieplaceringen enligt:

1. Erhållna poäng i inbördesmatchen

2. Målskillnad i samtliga matcher

3. Flest gjorda mål

4. Lottdragning

Finalerna och bronsmatcherna följer samma regler som ovan, dvs matchtid 2 x 15 minuter i alla klasser. Om resultatet efter två halvlekar är oavgjort spelas förlängning 1 x 5 minuter. Lottning avgör vem som börjar med bollen i förlängningen. Om resultatet efter förlängningen fortfarande är oavgjort fortsätter matchen med en ny förlängning där första målet avgör. Det lag som förlorade lottningen före första förlängningen börjar med bollen i andra förlängningen.

I övrigt följs Finska handbollsförbundets regler.